top of page

Vooropleidingstraject voor Talent

ontwikkel je verder bij CABRIOLE 

voor talent

De liefde voor dans GROEIT onder de dansers en danseressen van Cabriole. Steeds meer leerlingen weten de weg naar verschillende dansstijlen of meerdere lessen te vinden en ook de ambities groeien mee. Van dans je beroep willen maken of alleen al het gevoel hebben er 'meer' mee te willen. Dat begrijpen wij als geen ander en daarom hebben wij het Vooropleidingstraject voor Talent. Speciaal voor dansenthousiastelingen en danstalenten in de leeftijd 9 t/m 13 jaar en 14 t/m 21 jaar.

een uniek traject 

voor ambitieuze dansers 

 

Het vooropleidingstraject richt zich op leerlingen die:

 • minimaal 2x per week dansen

 • 'later' misschien wel iets met dans wilt doen óf voor wie dansen hun lust en hun leven is

 • extra uitgedaagd en geïnspireerd willen worden naast de reguliere lessen


Dit houdt het in:

 • Je krijgt 2x per maand een specialistische workshop en/of les, gericht op het verder vullen van je dansrugzak, ervaring op te doen en je te inspireren. Dit loopt uiteen van tap tot Afrikaanse dans en van performance coaching tot improvisatie. Je moet tegenwoordig van veel markten thuis zijn, dus daar spelen we op in!

 • In het tweede deel van het seizoen (v.a. januari) ga je aan de slag met het maken van een eigen voorstelling. Je krijgt de handvaten en begeleiding om zelf en met de groep te choreograferen en de voorstelling vorm te geven. Dit wordt samengebracht in een voorstelling 'Eigen Werk' en wordt in een theater in de buurt opgevoerd. Je ontdekt hiermee jouw eigen kunnen binnen choreograferen en het maken van een voorstelling en ontdekt tevens welke rol(len) jou het best ligt: danser, docent/choreograaf of voorstellingsvormgever (inhoud voorstelling, visueel, etc.)

 • We nemen deel aan een danswedstrijd in Nederland. In de stijl klassiek ballet of modern/jazz, in een groep of als solo/duo. De kans om nog meer podiumervaring op te doen en jezelf te laten zien in en aan 'de danswereld'.

 • In verhalende voorstellingen (waar andere Cabriole groepen aan deelnemen) worden de rollen gecast vanuit dit traject en vervul je een grotere rol in de voorstelling. Een enorme boost op vele vlakken: het dragen van verantwoordelijkheid, jouw rol als danser, het eigen maken van choreografie en je expressie inzetten bij het vertolken van een bepaalde rol. In seizoen 2022-2023 gingen we van start met de pilot 'Talent Traject' en deze meiden dansten in 'De Notenkraker' de rollen: van Clara tot de Muizenkoning en alles ertussenin!


voor dansers die uitgedaagd willen worden en open staan voor nieuwe dingen


We doen het samen!
Jouw persoonlijke ontwikkeling wordt samen met eventuele doelen en ambities in de gaten gehouden en daar waar nodig bijgestuurd (bijv. extra begeleiding ter voorbereiding op een auditie of een gesprek om de studiemogelijkheden te bespreken). Je hebt een direct en eerlijk lijntje met Laura, ze denkt met je mee, moedigt je aan en adviseert je.

Praktische
zaken

talented dancing girls, aspiring dancers, aspiring ballerinas, talented dancers

op een rijtje

 • 1x per maand op zaterdag

 • 1x per maand op zondag óf vrijdagavond

 • minimaal 20 lessen per jaar van 1.5 of 2 uur (30 uur voor VVT1, 40 uur voor VVT2)

 • in aanloop naar optredens extra repetities in overleg

 • De kosten voor het Vooropleidingstraject voor Talent 9 t/m 13 jaar (VVT1) zijn 25 euro per maand, voor 14 t/m 21 jaar (VVT2) zijn de kosten 35 euro per maand.

  Extra's

 • 15% korting op extra activiteiten die gedurende het jaar worden georganiseerd (bijv. danskamp, workshops van gastdocenten, etc.)

 • optredens gedurende het jaar (op aanvraag door externen)

Aanmelden of meer weten? mail!

bottom of page