Open, kundig & uniek

CABRIOLE ziet jou

Wie we

zijn

Cabriole is een thuis. Een klein thuis voor iedereen die dol is op dansen en bewegen - zonder leeftijdsgrens, mét een stevige dosis dansplezier.

We zijn open & eerlijk -

eigen & uniek - kundig & speels -

& we zien de leerling. 

 

We focussen ons op alle leeftijden, en dat doen we heel bewust. Voor bewegen is immers geen leeftijd nodig. We staan aangemerkt als Ster-dansschool door vakorganisatie NBDO Dansbelang, omdat we altijd met MBO en HBO gediplomeerde docenten te werken. Daarin zijn we uniek in de regio Gooise Meren. 

Naast dans- en yogalessen organiseren we ook kinderfeestjes, workshops, danskampen en -voorstellingen. Op vrije momenten is onze dansstudio beschikbaar voor verhuur. Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, we denken graag met je mee!

Eigenaar

& docent

Laura Peters

Het was haar grote droom ooit haar eigen dansschool te hebben, en die droom kwam sneller dan gedacht uit toen ze Cabriole kon overnemen. Dans is haar passie, het zit in haar vezels. Zij maakt van de dansschool een thuis. Een toegankelijke en veilige plek voor iedereen. 

Onze docenten

& Medewerkers

P2450286.jpg

KEVIN GUMBS

Boys Dance Class & Klassiek Ballet

De energieke Kevin was een snelgroeiende naam in de Arubaanse dansscene als choreograaf en danser. Verrassend genoeg koos hij voor een opleiding in Nederland, waar wij hee blij mee zijn! Hij studeerde in Utrecht (MBO) en daarna in Amsterdam (HBO) af als allround danser. Hij geeft op veel verschillende plekken les, waaronder dus bij ons!

P2450193.jpg

Laura Schoots

Klassiek Ballet

Al sinds de bovenbouw van de middelbare school danst Laura bij de Nationale Balletacademie in Amsterdam. Inmiddels is ze ook afgestudeerd aan de musicalopleiding aan de AHK en speelde ze in verschillende muscials. Sinds 2019 geeft ze les bij Cabriole. 

WhatsApp Image 2021-04-23 at 13.00.12.jp

Saskia sap

Taal- & Rekendans (inval)

Saskia is de oprichter van Cabriole. Na een veelzijdige carriere in de danssector besloot ze in 2003 haar eigen dansschool op te richten. Ze gaf in 2018 het stokje over aan Laura, en is sindsdien onze vaste invaldocent.

10Patty2.original.jpg

PATTY VAN ZOMEREN

Dansmix & Beweging 55+ & Dreumesdans

Patty heeft een heel scala aan opleidingen op zak. Van de Royal Academy of Dance tot yoga, pilates en barre workout. Met veel plezier geeft ze de oudste én jongste leerlingen bij Cabriole les.

20211015_110914_edited.jpg

Ilse Lam-dieters

Vinyasa Yoga

Al vele jaren was Ilse bezig met het beoefenen van yoga en meditatie toen de opleiding Functional Vinyasa & Hatha Teacher op haar pad kwam. Daar waar in sommige yogalessen de focus ligt op de esthetiek van de houdingen, ligt de nadruk in Ilse haar Functional Vinyasa yogalessen op het voelen van de houdingen. Immers is ieder lijf anders en is yoga toegankelijk voor iedereen.

janneke_zwart_wit_2.original.png

janneke hetharia

Secretaris

Janneke is afgestudeerd aan de Frank Sanders Academie als musical- en muziektheater-actrice. Naast haar creatieve kant houdt zij er ook van om dingen te regelen en te zorgen dat alles op rolletjes loopt. En dat doet ze bij Cabriole! Jullie zullen vooral via de mail van haar horen.

P2430223.jpg

ANOUK VELTKAMP

Pop Dansmix, Modern & Jazzdance 

Na jaren lang wedstrijden doen in streetdance, showdance en hiphop en meespelen in musicalproducties op amateurniveau wilde Anouk van haar droom werkelijkheid maken en deed auditie bij dansopleiding PACT+ van het ROC in Amsterdam. Ze ontdekte via een stage haar plezier in lesgeven. Dat doet ze nu o.a. bij ons!

P2450234.jpg

Erik Constantin

Klassiek Ballet 

Erik kreeg zijn opleiding bij de Nationale Balletacademie en liep stage bij Het Nationale Ballet. Hij danste bij het Nationale Ballet van Portugal en ITDansa in Barcelona. Hij was jarenlang danser bij Introdans Ensemble voor de jeugd en werkte 10 jaar voor verschillende theaters in Duitsland. Inmiddels geeft hij alweer een aantal jaar met veel plezier les bij Cabriole.

P2450252.jpg

Marloes van Zuuk

Jazzdance

Op de middelbare school startte Marloes met de vooropleiding dans aan de AHK. Via de 5 O'Clock dansopleiding en een HBO diploma Jazz & Musical aan de AHK speelde ze mee in voorstellingen van Muziektheater Briza in Den Haag. Daar ontdekte ze haar liefde voor kinderdanslessen. Sinds 2008 geeft ze les bij Cabriole.

nadege.JPG

nadège bergé

Creatieve Dans & Klassiek Ballet

Nadège is afgestudeerd aan Lucia Marthas in Amsterdam en de Debbie Reynolds Academy in LA. Sindsdien geeft ze les, choreografeert ze voor tv en theater (o.a. Kinderen voor Kinderen en het Junior Songfestival) en is ze actief als professioneel danseres. Vanaf dit seizoen geeft Nadège met veel enthousiasme les aan kinderen bij Cabriole.

WhatsApp Image 2021-04-26 at 12.00.05.jp

marianne

barmentloo

Klassiek Ballet

Via klassieke balletopleidingen aan de Nel Roos Academy en de AHK, kreeg Marianne de kans om een balletschool in Bussum over te nemen. Ze doopte het om tot Balletschool Bella Rosa, en in 2018 fuseerde zij met Cabriole waar ze sindsdien met veel plezier lesgeeft.

André Peter.jpg

andré peters

Penningmeester

Besturen zit André in zijn bloed. Dus toen dochter Laura hem vroeg voor deze functie hoefde hij niet lang na te denken. In zijn dagelijkse werk houdt hij zich bezig met procesoptimalisatie projecten binnen productiebedrijven in de levensmiddelenindustrie. In zijn vrije uren zit hij graag op zijn racefiets en traint en coacht hij meisjes bij voetbalvereniging BFC.