Welkom bij Balletschool Cabriole

Waar kwaliteit en dansplezier al 17 jaar samengaan!

Over Cabriole

Bij Balletschool Cabriole hechten wij al 17 jaar waarde aan dansplezier en kwaliteit. Wij vinden het belangrijk dat je in de danslessen echt iets leert. Daarom hebben wij een enthousiast Team van enkel HBO/MBO erkend dansgediplomeerde docenten. Dat is uniek in Gooise Meren! Niet voor niets zijn wij door vakorganisatie NBDO Dansbelang erkend als Ster-dansschool.

Sinds juni 2019 wordt Cabriole voortgezet als stichting/non-profit organisatie, waarbij wij wekelijks een zeer breed aanbod aan lessen hebben. Ons Lesrooster heeft naast Klassiek Ballet (met twee selectieklassen) ook Streetdance, Jazzdans, Moderne Dans, Boys Class, Theaterklas, Hiphop, Peuterdans, Dreumesdans, Dans en Beweging voor 55+, Tai Chi en Vinyasa Yoga. Onze Kinderles biedt van alles wat, om de kinderen een brede kennismaking met dans te geven, maar als basis geldt de klassieke ballettechniek.

Benieuwd naar één van onze lessen? Kom een gratis en vrijblijvende Proefles doen!

Naast danslessen organiseren we ook Kinderfeestjes, Workshops en gedurende het jaar leuke, afwisselende activiteiten voor onze leerlingen. Om het jaar geven we een grote dansvoorstelling in een theater in de omgeving.

Tot slot is onze studio beschikbaar voor Verhuur op de momenten dat deze vrij is.

LOGO CABRIOLE ORIGINEEL.jpg

Docenten

Geschiedenis

logo_bg.png

Balletschool Cabriole is begonnen in Naarden/Bussum in januari 2003.
Oprichtster Saskia Sap-van Saane startte toen in een bijruimte van de Witte Kerk in Naarden met het lesgeven aan 4 leerlingen, waaronder haar eigen jongste dochter. Al snel breidden de lessen zich uit door mond-tot-mond reclame.
In september 2006 konden we onze eigen studio betrekken aan de Ceintuurbaan 47A in Bussum en in de zomer van 2014 verhuisde Cabriole naar de Prinses Margriethof 100A in Naarden, waar we een prachtige nieuwe dansstudio kregen.

In mei 2018 maakten wij de fusie bekend van Balletschool Cabriole met Balletschool Bella Rosa; samen gaan wij door als Balletschool Cabriole, met Marianne Barmentloo als één van onze docenten. Locatie De Zanderij in Bussum is er daardoor bij bijgekomen. Daarnaast was er het nieuws dat Saskia Sap de leiding van Cabriole gedurende de zomer van 2018 heeft overgedragen aan docente Laura Peters. Saskia blijft wel aan de balletschool verbonden als docent. Op zondag 24 juni 2018 vierden wij het 15-jarig bestaan van Cabriole met een feestelijke leerlingvoorstelling in Theater Gooiland in Hilversum, met als thema 'Energy'.

Door de jaren heen heeft Balletschool Cabriole verschillende voorstellingen ten tonele gebracht in theaters in de omgeving. Nu, in seizoen 2019-2020, hebben wij lessen op twee locaties in Gooise Meren. Iedere week genieten er honderden leerlingen van ons brede dansaanbod.

De naam:

‘Cabriole’ is een term uit het klassieke ballet en staat voor een hoge sprong die met beide benen naar een kant wordt uitgevoerd terwijl ze tegen elkaar aan worden geslagen (‘gebatteerd’). Vervolgens kom je neer op twee voeten (‘cabriole fermée’) of met één been nog in de lucht (‘cabriole ouverte’). De armen zijn zijwaarts of met één arm omhoog. Hij kan met de benen naar voren worden gedaan, of naar achteren, zoals de ballerina in ons logo. Het is een heel mooie sprong die je soms in grote balletten ziet maar nog leuker is het dat het eigenlijk ‘bokkesprong’ betekent zoals in ‘gekke capriolen maken’. En de start van deze balletschool is natuurlijk ook een grote sprong geweest!