Nieuwsbrief oktober 2018

WELKOM!

Allereerst heet het gehele docententeam van Balletschool Cabriole iedereen welkom in seizoen 2018-2019. Het seizoen is opgestart en in alle groepen wordt er met ontzettend veel dansplezier hard gewerkt! Via deze Nieuwsbrief brengen we jullie graag op de hoogte van al het nieuws binnen de Balletschool.

KIJKLESSEN

Van maandag 5 november tot en met zaterdag 10 november zijn er kijklessen bij Balletschool Cabriole. Familieleden van de leerlingen en vrienden/vriendinnen zijn dan van harte welkom om te komen kijken tijdens de lessen. Zij zien dan wat er zoal in de lessen wordt gedaan en wat de leerlingen tot nu toe hebben geleerd. Wel is het van belang dat toeschouwers stil kunnen zijn tijdens de les. Voor de kijklessen geldt dat er per leerling maximaal 2 toeschouwers mee kunnen worden genomen i.v.m. de grootte van de lesruimte.

Nieuw dit jaar is de Dansfotoshoot bij Balletschool Cabriole. Deze gaat worden georganiseerd op zondag 25 november in de studio in Naarden. Tijdens de Dansfotoshoot ga je als een danser(es) in een danspose of dansbeweging op de foto. Samen op de foto met een dansvriend(-in) of broer/zus kan ook. Je hebt de keus om in een eigen dansoutfit op de foto te gaan, of iets te kiezen uit een selectie kostuums die samengesteld wordt door Balletschool Cabriole. De Dansfotoshoot is geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar. Kinderen, tieners, volwassenen en niet-leerlingen van Balletschool Cabriole zijn welkom! De foto’s worden gemaakt door een fotograaf en tijdens de shoot zal er begeleiding vanuit Cabriole aanwezig zijn om iedereen danstechnisch op zijn/haar mooist op de foto te krijgen. De kosten voor deze activiteit bedragen 15 euro per persoon die op de foto gaat. Na afloop van de shoot krijg je per persoon 3 foto’s digitaal toegestuurd. Deze foto’s zijn voor jullie eigen gebruik en worden niet zonder toestemming gebruikt door Balletschool Cabriole. Ook leuk voor op een kerstkaart! Interesse? Geef je op via de mail en vermeld hierin of je alleen of samen met iemand op de foto wilt, de dansstijl waarin je op de foto wilt, je kledingmaat en eventuele voorkeur voor een tijdstip. Je ontvangt na aanmelding de overige informatie over de Dansfotoshoot per mail. We kijken uit naar deze bijzondere nieuwe activiteit!

KINDERFEESTJES

Opzoek naar een originele invulling voor een kinderfeestje? Bij Balletschool Cabriole organiseren we regelmatig creatieve dansfeestjes. Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur vrijblijvend een mail voor meer informatie!

NIEUWE LESSEN BIJ CABRIOLE

Dit jaar staan er een aantal nieuwe lessen op het rooster, waaronder op woensdag in Naarden van 18:00-19:00 uur Moderne Dans voor 8/12 jaar. Een les waarin je al je energie en gevoel kwijt kan in floorwork, improvisatie en choreografie. Er is nog voldoende plek in deze les. Daarnaast is er een extra les Boys Class gestart op donderdag in de studio in Naarden van 17:00- 18:00 uur. Deze les is voor jongens van 6/9 jaar. Aansluitend is er de Boys Class voor 10/14 jaar van 18:00-19:00 uur. Een uitdagende dansles met invloeden uit verschillende dansstijlen speciaal voor jongens, aansluitend op hun belevingswereld en manier van leren. Tot slot hebben wij een extra leslocatie op de woensdagavond bij Rock Steady/Monkey Town in Bussum-Zuid. Op het rooster staan er lessen klassiek ballet voor 8-10 jaar, 11-15 jaar en een klassieke les voor volwassenen. Deze worden gegeven door onze nieuwe docente Marianne Barmentloo (v.m. Balletschool Bella Rosa). Ben je benieuwd geworden naar één van deze, of een andere les? Meld je dan aan voor een vrijblijvende gratis proefles!

BUSSUM CULTUREEL

Op 15 september j.l. was Balletschool Cabriole aanwezig op Bussum Cultureel. Naast een mooie kraam met informatie en een plekje op de sprookjesroute, verzorgden wij met maar liefst 6 groepen een wervelend optreden. Het was een groot succes, bedankt voor ieders inzet!

KLEDINGVOORSCHRIFTEN EN HAREN TIJDENS DE LESSEN

Graag attenderen wij iedereen op de kledingvoorschriften in de lessen, deze zijn terug te vinden op de website. Voor alle lessen geldt dat de haren vast en uit het gezicht moeten zijn. Lange haren graag in een stevige balletknot of in een vlecht. Liever geen hoge paardenstaarten in verband met het in het gezicht zwaaien van de staart tijdens bijvoorbeeld draaien en sprongen. Korte haren kunnen worden vastgezet met speldjes of een stevige haarband. In alle kinderlessen en balletlessen wordt er gedanst op canvas of leren balletschoenen. De zogenaamde ‘balletschoentjes’ van H&M zijn niet toereikend en daarom niet toegestaan. Daarnaast is het van belang dat leerlingen van de selectieklassen bij het aanschaffen van nieuwe balletpakjes rekening houden met het voorschrift voor de selectie (een lichtblauw pakje voor selectieklas 1, een donkerblauw pakje voor selectieklas 2). Deze zijn online te koop bij Flevo Dance Wear, zoek in de zoekbalk naar ‘cabriole’. In de studio in Naarden zijn setjes beschikbaar die gepast kunnen worden. Bij vragen over de kleding tijdens de les, raadpleeg de docent!

BALLETSCHOOL CABRIOLE ONLINE

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een nieuwe website. Eind oktober/begin november zal deze online gaan, het beloofd erg mooi te worden. Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Volg Balletschool Cabriole op social media.

AGENDA

Herfstvakantie: 22 t/m 28 oktober

Kijklessen: 5 t/m 10 november

Dansfotoshoot: zondag 25 november

Pakjesavond: 5 december; geen les!

Kerstvakantie: 24 dec. t/m 06 jan.

Met dansante groet namens de docenten,

Marloes, Kevin, Asuka, Jacqueline, Saskia,

Lonneke, Patty, Marianne, Anouk en Laura