Nieuwsbrief maart 2019

WELKOM!
Via deze Nieuwsbrief brengen we jullie graag op de hoogte van al het nieuws binnen de Balletschool. Er is de afgelopen tijd veel gebeurd en ook in de aankomende tijd staan er leuke activiteiten op de planning!

VRIENDEN EN VRIENDINNEN ACTIE
Op 18 maart gaat onze vrienden en vriendinnen actie van start! Een leuke actie waarbij leerlingen van Cabriole iemand mee kunnen nemen naar de les. Dansen met een vriend of vriendin is namelijk ontzettend leuk! De kaartjes zijn te gebruiken tot en met 18 april. De kaartjes zijn niet te gebruiken voor de lessen dreumesdans en peuterdans.

DANSDAGEN IN JUNI!
In juni organiseert Balletschool Cabriole Dansdagen. Tijdens deze dagen zijn er workshops en activiteiten voor alle leeftijden. Meer informatie volgt!

KIJKLESSEN IN JUNI
Van maandag 17 juni tot en met zaterdag 22 juni zijn er weer kijklessen voor de lessen vanaf 4 jaar. Familieleden en vrienden van leerlingen zijn van harte welkom om te komen kijken in de lessen. De kijkles geeft een uniek kijkje in de les en is voor leerlingen een mooi moment om te laten zien wat er tot nu toe geleerd is. Voor de kijklessen geldt dat er per leerling max. 2 toeschouwers mee kunnen worden genomen i.v.m. de grootte van de lesruimte.

CABRIOLE’S EIGEN KLEDINGLIJN
Eindelijk is het zover, Balletschool Cabriole krijgt een eigen danskledinglijn! De kleding wordt ontworpen en gemaakt door twee professionele kostuumontwerpsters die onder andere werken voor Stage Entertainment, Het Nationale Ballet, Nederlands Danstheater en De Nederlandse Opera. Met deze kledinglijn gaan wij over tot een vast kledingvoorschrift voor alle groepen van 4 tot en met 14 jaar. Bij veel sporten is er een verplicht kledingvoorschrift, dit zorgt voor uniformiteit en geeft de docent de mogelijkheid om optimaal met de leerlingen te werken en hen overzichtelijker en makkelijker te corrigeren. Daarnaast draagt het voorschrift bij aan de uitstraling van de school en kan de kleding gebruikt worden bij presentaties en optredens. Een bijkomend voordeel voor ouders, is dat de kleding direct bij Balletschool Cabriole besteld kan worden en wij zorgdragen voor de kwaliteit en service! Achter de schermen zijn wij hard bezig om de overgang naar dit kledingvoorschrift zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo komt er een dag waarop kleding gepast en besteld kan worden, en werken wij aan een ‘Cabriole marktplaats’ om gedragen pakjes te kunnen doorverkopen aan andere leerlingen van Cabriole. We verwachten dat de kleding na de meivakantie gekocht kan worden. Huidige danskleding kan gedragen worden tot en met september. Tip! Verkoop gedragen danskleding die niet voldoet aan het kledingvoorschrift t.z.t. op Marktplaats. Zodra wij meer weten over de invoering van de kledinglijn, brengen wij iedereen op de hoogte.

KINDERFEESTJES
Opzoek naar een originele invulling voor een kinderfeestje? Bij Balletschool Cabriole organiseren we creatieve dansfeestjes. Zo hebben we laatst een feestje gehad in het thema van de musical ‘Cats’ en een feestje met tutu’s maken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur vrijblijvend een mail voor meer informatie!

UITGELICHTE JEUGDLESSEN
Graag brengen wij een aantal lessen extra onder jullie aandacht.
•In de week van 8 april starten er weer nieuwe cursussen dreumesdans en peuterdans. Er is nog plek in de groepen!
•Op woensdag is er de les Streetdance in Naarden voor 7/10 jaar van 17:10-18:00 uur. Deze les is nieuw en start binnenkort! Interesse voor een proefles? Laat het ons weten!
•Op woensdag is er ook de les Moderne Dans in Naarden voor 8/12 jaar van 18:00-19:00 uur. Dit is een expressieve en energieke les waar gedanst wordt op muziek van nu.

UITGELICHTE VOLWASSENENLESSEN
Graag brengen wij een aantal lessen extra onder jullie aandacht.
•Op maandagavond is er de volwassenenles Jazz&Relax, een les waar yoga en pilates worden gecombineerd met dansante jazzcombinaties. Deze les heeft een open niveau.
•Op woensdagavond is er de les Klassiek Ballet voor beginners en half gevorderden op de Zanderij in Bussum-Zuid.
Ben je benieuwd geworden naar een les? Meld je aan voor een vrijblijvende gratis proefles!

DANSFOTOSHOOT
In november hielden wij voor de eerste keer de Dansfotoshoot bij Balletschool Cabriole. De studio werd omgebouwd tot een echte fotostudio en veel leerlingen gingen op de foto als echte dansers! Meer foto’s vind je op ons Instagram profiel.

DOCUMENTAIRE ART DEPT. NPO2
In december werd de aflevering ‘Buiten de lijntjes dansen’ die bij de serie ‘Art Dept.’ hoorde uitgezonden. Docente Laura werkte samen met een aantal leerlingen mee aan deze serie van NPO2 en het resultaat is erg mooi geworden! Je kunt het item op onze Instagram pagina vinden (@balletschoolcabriole) en op YouTube.

BUSSUM OP IJS
Aan het eind van de kerstvakantie trad een aantal groepen van Cabriole op tijdens het Dweilfeest van Bussum op IJs. Het was koud, maar iedereen heeft het goed gedaan!

AGENDA EN VRIJE DAGEN
Vrienden actie: 18 maart t/m 18 april
Meivakantie: 19 april t/m 5 mei***
Hemelvaart: 30 mei t/m 2 juni
Tweede Pinksterdag: 10 juni
Kijklessen: 17 t/m 22 juni
Zomervakantie: 1 juli t/m 1 september

***Let op! Een aantal lessen gaat door. De desbetreffende groepen worden geïnformeerd!

Met dansante groet namens de docenten,
Marloes, Kevin, Asuka, Jacqueline, Saskia, Lonneke, Patty, Marianne, Anouk en Laura