top of page

1,5 - 18 jaar

P2420989.jpg

CREATIEve DANS

Bij Creatieve Dans maken kinderen vanaf 4 jaar kennis met allerlei technieken uit verschillende stijlen, met als basis klassiek ballet.

 

We werken in deze lessen met een fantasierijk verhaal of thema als leidraad. Daaraan koppelen we verschillende oefeningen en choreografie voor expressie, improvisatie, lenigheid, kracht, coördinatie en ritmegevoel. Dit alles samen zorgt voor een enorme dosis zelfvertrouwen, plezier en techniek bij de kinderen.

 

In de lessen Creatieve Dans vanaf 6 jaar worden de oefeningen en choreografieën ingewikkelder en speelt de ballettechniek een grotere rol.

VANAF 4 JAAR

P2440081.jpg

BALLET

Klassiek ballet, dat is waar Cabriole om bekend staat. Tijdens onze lessen krijg je klassieke barre-oefeningen,  wordt er gesprongen en gedraaid, is er ruimte voor een energieke en dansante combinatie of choreografie. We werken aan je muzikaliteit, kracht, lenigheid en een goede houding. Klassiek ballet kun je volgen vanaf 6 jaar, en vanaf 12 jaar geven we ook spitzenlessen.

 

We hebben lessen met een open niveau en lessen voor beginners en/of gevorderden op het rooster staan. De spitzenlessen zijn voor gevorderde leerlingen. We adviseren je graag over een passende les voor jou.

vanaf 6 jaar

P2440493.jpg

MODERN

Moderne Dans is een vrijere dansstijl dan Klassiek Ballet en je kunt er je gevoel en expressie helemaal in kwijt. De les start met een swingende warming-up, daarna volgen er oefeningen om je danstechniek en muzikaliteit uit te bouwen. Hierna is het tijd voor een stuk choreografie op uiteenlopende muziek en in de choreografie komen sprongcombinaties en floorwork voorbij. De les wordt afgesloten met een stretch of cooling down. In de jongere groepen is er nog tijd voor een improvisatie oefening, fantasierijke dansopdracht of dansspel.

vanaf 6 jaar

P2440542.jpg

Modern Jazz

Modern Jazz is de les voor jou als je opzoek bent naar een swingende dansles waarin je veel leert, een groep gezellige leeftijdsgenoten en veel dansplezier.

Het is een afwisselende mix van oefeningen uit zowel Modern als Jazz en de muziek waarop gedanst wordt loopt uiteen van Billie Eilish tot instrumentale muziek en van Coldplay tot muziek uit bekende (dans)films.

We werken aan je techniek, coördinatie, swing en expressie waardoor je groeit, vooruitgaat en steeds meer kunt.

Modern Jazz wordt aangeduid met I, II en III. Hiermee worden leeftijd en niveau aangeduid. Advies nodig? Laat het ons weten.

vanaf 12 jaar

P2440399.jpg

Theater & musical

Ja, we zijn een dansschool, maar in ons expressieve vak speelt theater een hele belangrijke rol. Daarom hebben we de allerleukste Theater & Musicallessen van Naarden en Bussum!

 

In de lessen komt alles voorbij: toneelspelen, dansen en zingen. We putten uit bekende musicals als The Lion King, maar gaan ook aan de slag om o.a. zelf scènes (korte toneelstukjes) te maken en te presenteren. 

De lessen staan bomvol expressie, energie en humor.

We werken met regelmaat toe naar een optreden of presentatie, zo krijg je steeds meer podiumervaring én krijgt je zelfvertrouwen een mega boost!

vanaf 4 jaar

P2430453.jpg

BOYS DANCE CLASS

Een les voor jongens (en stoere meisjes, die zijn ook zéker welkom hoor!) waarin uitdaging centraal staat? Dan is Boys Dance Class iets voor jou.

We mixen breakdance, acrobatiek, elementen uit de moderne dans én streetdance met elkaar en focussen op je lenigheid, kracht, draai- en sprongtechnieken. Dat alles steken we in een hip jasje vol uitdaging en plezier én op muziek van nu. 

6-12 jaar 

P2420779.jpg

PEUTERDANS

Spelenderwijs motoriek, muzikaliteit en fantasie ontwikkelen - dat doen we in de lessen voor peuters. Kinderen in deze leeftijdsgroep genieten vaak enorm van dansen, en al zingend en spelend worden ze uitgedaagd om samen het ritme van de muziek om te zetten in bewegingen. We werken met een fantasierijk thema of verhaal en de les wordt gevuld met uiteenlopende dansmaterialen én muziek.

 

In deze 10- of 12-delige lessenreeks kijk je als ouder vanuit de wachtruimte mee. Aan het eind van de cursus is er een kijkles, daarbij ben je natuurlijk van harte welkom ín de dansstudio.

2,5-4 jaar

P2420801.jpg

DREUMESDANS

Stilzittende kinderen? Nooit van gehoord. Ze zijn dol op bewegen, en hoe leuk is het om dat samen met papa of mama (of een leuke oppas) te kunnen doen? Samen met jou voelt je kind zich veiliger om zijn of haar grenzen in beweging te verkennen en verleggen. Plezier is daarbij nummer één. We zingen, dansen en spelen, en lezen aan het eind van elke les een verhaaltje voor. Tussendoor is er tijd om wat te drinken. Ook voor ouders is het inspirerend om zo onbevangen te dansen samen met je kind. Week na week groeien jullie samen in vaardigheden en vertrouwen.

 

Deze cursus bestaat uit 10 of 12 lessen, meedoen kan vanaf dat je kindje kan lopen.

Indicatieleeftijd:
1,5-2,
5 jaar

P2440274.jpg

pop dansmix

Zin in een energieke en afwisselende dansles op bekende muziek? Dan is POP Dansmix iets voor jou.

We beginnen met een swingende warming-up, daarna gaan we aan de slag met danstechnieken uit uiteenlopende stijlen (van Jazz tot Moderne Dans en van Musicaldans tot een vleugje Streetdance).

 

Er volgt een choreografie op muziek van nu (Top 40, Kinderen voor Kinderen, TikTok hits, etc.), soms een improvisatie opdracht of dansspel waarin je helemaal je ei kwijt kan én we sluiten de les af met een cooling down.

6-12 jaar

P2440151.jpg

Vooropleidings
traject voor talent

Van dans je beroep willen maken of er gewoonweg 'meer' mee doen dan de lessen die je wekelijks volgt, daarvoor is het Vooropleidingstraject voor Talent.

Je krijgt 2x per maand een specialistische workshop en/of les, gericht op het verder vullen van je dansrugzak, ervaring op te doen en je te inspireren. Dit loopt uiteen van tap tot Afrikaanse dans en van performance coaching tot improvisatie. Je moet tegenwoordig van veel markten thuis zijn, dus daar springen we op in!

In het tweede deel van het seizoen (v.a. januari) ga je aan de slag met het maken van een eigen voorstelling. Je krijgt de handvaten en begeleiding om zelf en met de groep te choreograferen en de voorstelling vorm te geven. Dit wordt samengebracht in een voorstelling 'Eigen Werk' en wordt in een theater in de buurt opgevoerd. 

In verhalende voorstellingen (waar andere Cabriole groepen aan deelnemen) worden de rollen gecast vanuit dit traject en vervul je een grotere rol in de voorstelling.

Daarnaast zijn er nog een aantal extra's je leest er meer over op de pagina 'Vooropleidingstraject voor Talent'

vanaf 9 jaar

bottom of page