top of page

1,5 - 18 jaar

P2420989.jpg

CREATIEve DANS

Bij creatieve dans kunnen kinderen vanaf 4 jaar kennis maken met allerlei technieken uit verschillende stijlen, met als basis klassiek ballet.

 

We werken in deze lessen met een verhaal of thema als leidraad. Daaraan koppelen we een choreografie en verschillende oefeningen voor expressie, improvisatie, lenigheid, kracht, coördinatie en ritmegevoel. Dit alles samen zorgt voor een enorme dosis zelfvertrouwen, plezier en techniek bij de kinderen.

 

In de lessen creatief dansen vanaf 6 jaar worden de oefeningen en choreografieën ingewikkelder en speelt ballettechniek een grotere rol.

VANAF 4 JAAR

P2440081.jpg

BALLET

Klassiek ballet, dat is waar Cabriole echt om bekend staat. Tijdens onze lessen krijg je klassieke barre-oefeningen en eindigen we altijd met een energieke dansante combinatie. We werken aan je muzikaliteit, lenigheid en een goede houding. Je kunt bij ons al dansen vanaf 6 jaar, en vanaf 12 jaar geven we ook spitzenlessen.

 

We hebben open lessen, lessen voor beginners en gevorderden op het rooster staan. De spitzenlessen zijn voor gevorderde leerlingen, en voor die leerlingen bieden we ook selectieklassen aan. Daar ligt het niveau iets hoger en wordt er nog serieuzer gewerkt.

vanaf 6 jaar

P2440493.jpg

MODERN

Moderne dans is een vorm waarin je jouw gevoel optimaal kwijt kan. Begin 20ste eeuw splitste de stijl af van Klassiek Ballet, en nam daarmee een hele eigen plek in in de danswereld. Het is expressief, door de hele ruimte, we mixen floorwork en sprongcombinaties met staande choreo en we werken aan je muzikaliteit, inlevingsvermogen, techniek en improvisatie. De hele les staat de danservaring van de danser centraal, techniek heeft een kleinere rol. Precies zoals het in de moderne dans bedoeld is.

8-12 jaar & 12-18 jaar

P2440542.jpg

JAZZdance

Jazz swingt! Dat is ons motto. In deze lessen staat de uitdaging centraal. Het is een spannende mix van oefeningen uit verschillende dansstijlen en muziek uit de meest uiteenlopende genres. We werken aan je techniek en leren je een goede basis aan, en we werken aan je coördinatie, swing en expressie, waardoor je steeds uitdagender bewegingen kunt dansen. Bij Cabriole is jazz één bom energie, ritme en dynamiek.

12-18 jaar

P2440399.jpg

Theater & musical

Ja, we zijn een dansschool, maar in ons expressieve vak speelt theater een hele belangrijke rol. Daarom hebben we de allerleukste theaterklas en musicallessen van Naarden en Bussum! We spelen en maken scènes, zoeken naar de mogelijkheden van onze stem in liedjes en zangoefeningen, én dansen zoals dat in echte musicals wordt gedaan. We werken vaak naar een optreden toe, zo zetten we je letterlijk in de spotlight. De boost in zelfvertrouwen krijg je er gratis bij.

vanaf 6 jaar

P2430453.jpg

BOYS DANCE CLASS

Samen met andere jongens dansen en verschillende tricks leren? Dan is deze les jouw ding! We mixen breakdance, acrobatiek, elementen uit de moderne dans én streetdance met elkaar en focussen op je lenigheid, kracht, draai- en sprongtechnieken. Dat alles steken we in een hip jasje vol uitdaging en plezier.

5-10 jaar 

P2420779.jpg

PEUTERDANS

Spelenderwijs motoriek, muzikaliteit en fantasie ontwikkelen - dat doen we in de lessen voor peuters. Kinderen in deze leeftijdsgroep genieten vaak enorm van dansen, en al zingend en spelend worden ze uitgedaagd om samen het ritme van de muziek om te zetten in bewegingen.

 

In deze 10-delige lessenreeks doen ouders niet mee, maar je mag onopvallend vanuit de wachtruimte meekijken hoe je kind via allerlei dansoefeningen zijn beweging leert ontdekken en ontwikkelen. Aan het eind van de cursus is er een kijkles, daarbij ben je natuurlijk van harte welkom.

2,5-4 jaar

P2420801.jpg

DREUMESDANS

Stilzittende kinderen? Nooit van gehoord. Ze zijn dol op bewegen, en hoe leuk is het om dat samen met papa of mama (of een leuke oppas) te kunnen doen? Samen met jou voelt je kind zich veiliger om zijn of haar grenzen in beweging te verkennen en verleggen. Plezier is daarbij nummer één. We zingen, dansen en spelen, en lezen aan het eind van elke les een verhaaltje voor. Tussendoor is er tijd om wat te drinken. Ook voor ouders is het inspirerend om zo onbevangen te dansen samen met je kind. Week na week groeien jullie samen in vaardigheden en vertrouwen. Deze cursus bestaat uit 5 lessen, meedoen kan vanaf dat je kindje kan lopen.

Indicatieleeftijd:
1,5-2,
5 jaar

P2440274.jpg

pop dansmix

Klaar voor een flinke dosis energie? In deze les mixen we verschillende dansstijlen en muziek - van streetdance tot moderne dans, en van K3 en Kinderen voor Kinderen voor de jongste leerlingen tot de nieuwste TikTok hits. Verwacht een les vol nieuwe, uitdagende oefeningen, knappe stukjes choreo, expressieve opdrachten en improvisaties.

6-12 jaar

P2440218.jpg

Streetdance

Overgewaaid uit het New York van de jaren '80 en uitgegroeid tot een van de populairste dansstijlen die we kennen: streetdance. Van de straat, de clubs en scholen in Amerika naar Cabriole in Naarden.

 

We beginnen met een warming-up, doen wat buikspieroefeningen en oefenen onze danstechniek. We leren samen een stuk choreo en tricks, en soms mag je zelf een stukje choreografie bedenken. Door de stoere, snelle moves en aanstekelijke top40, hiphop en r&b-nummers kun je onmogelijk stilstaan tijdens onze streetdance-lessen!

Streetdance staat op dit moment niet op ons rooster, je kunt wel terecht in de POP Dansmix lessen, die komen deels overeen met Streetdance. Ook wordt er Streetdance verwerkt in de Boys Dance Class x Streetdance Cool Girls op vrijdag!

6-10 jaar

bottom of page