Nieuwsbrief

No. 29, april 2018

Docentwisseling

Onze docent van de Boys Class, Djurre Brouwer, is helaas gestopt met dansles geven. Hij kreeg een volledige baan aangeboden in een totaal ander werkveld en heeft het roer helemaal omgegooid. Voor de jongens natuurlijk een grote schok, maar gelukkig hebben we een geweldige vervanger gevonden in de persoon van Kevin Gumbs. Kevin komt oorspronkelijk van Aruba en is bijna afgestudeerd aan de HBO-Opleiding Docent Dans aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Hij geeft les op verschillende plaatsen en verschillende stijlen en treedt ook regelmatig op. Inmiddels heeft hij een vliegende start gemaakt met de jongens. Van harte welkom, Kevin!

Leerlingenvoorstelling ENERGY op zondag 24 juni 2018

Zoals jullie weten zullen alle leerlingroepen vanaf 4 jaar op zondag 24 juni 2018 op het toneel staan van Theater Gooiland in Hilversum. De titel van de voorstelling is: ENERGY! Houd s.v.p. de hele dag vrij. In de ochtend is er een generale repetitie en in de middag hebben we twee voorstellingen, om 12.30 en om 16.15 uur. De leerlinggroepen vanaf 8 jaar zullen twee keer optreden, de jongere groepen één keer. In welke voorstelling iedere jongste groep meedoet, zullen we binnenkort doorgeven. Op maandag 7 mei zal de kaartverkoop van start gaan. Houd onze website en de Facebookpagina in de gaten! Verdere inhoudelijke informatie zal in mei verspreid worden via brieven en mails die specifiek voor iedere groep zullen zijn.

Hulp bij de voorstelling

We hebben weer vele handen nodig om de voorstelling tot een succes te maken. We zoeken dus ouders die op 24 juni achter de schermen willen helpen met het omkleden en schminken van de kinderen, hen naar het toneel willen begeleiden en hen in de wachttijden tussendoor een beetje bezig willen houden. Het nadeel is misschien dat je niet de hele voorstelling waar je kind in meedanst vanuit de zaal kan zien, maar het maar het mooie voordeel is dat je alles rondom de voorstelling wel van zeer nabij meemaakt, de kinderen goed leert kennen en de dans van je eigen kind vanuit de coulissen kan zien. Lijkt je dit wat, dan kan je je opgeven via de ‘Hulpouderlijst’ die in de wachtruimte komt te hangen of via een mailtje naar info@balletschoolcabriole.nl. De docenten en de kinderen zullen je dankbaar zijn!

Aanwezigheid in de les

Het is vanaf nu super belangrijk dat de leerlingen alle lessen bijwonen. We hebben niet zo heel veel tijd meer tot de voorstelling en er komen nog meerdere vrije dagen aan (zie verderop) waardoor lessen van verschillende groepen al uit zullen vallen. Natuurlijk zijn er situaties van ziekte en niet-te-missen familiefeesten die een uitzondering zijn. Maar verder verwachten we iedereen in de les! Punt is namelijk dat de afwezige leerling niet alleen zelf een kans mist om te oefenen, maar ook de groep benadeelt door de lege plek die ontstaat. En we willen natuurlijk met z’n allen dat de voorstelling straks prachtig eruit knalt!

Kleding & haren

Letten jullie op de kledingvoorschriften? Ze staan op de website en in de indelingsbrief die aan het begin van het seizoen is toegestuurd. Met de voorstelling in het zicht is dit nóg belangrijker! Leerlingen in de kinderlessen en in de klassieke lessen: horen een rose balletpanty en rose balletschoentjes (van leer of linnen) te hebben. De balletpakjes zijn een vrije keus. Voor de jazzlessen geldt dat de schoentjes niet rose maar zwart moeten zijn. De overige kleding is in overleg met de docent. Lange haren s.v.p. altijd in een knotje of met een elastiekje in een staart. Dit geeft tijdens het dansen mooie duidelijke lijnen, het haar zit niet in het gezicht en de leerling heeft minder last van de warmte.

Flevo Dance Wear

We hebben sinds dit seizoen een overeenkomst met Flevo Dance Wear in Almere. Dit is een goede danskledingzaak waar je online kunt bestellen. Op www.flevodanceshop.nl kan je je eerst registreren. Vervolgens kan je links op de pagina ‘Cabriole’ invullen, dan zie je alle artikelen die wij als dansstudio adviseren. In onze school hebben wij pas-sets in meerdere maten van alle artikelen die daarop staan, dus wie eerst iets wil zien of wil passen kan contact opnemen met Saskia via de mail, dan maken we een afspraak hiervoor. Vervolgens kan je met een ingevuld papieren formulier thuis via de website je danskleding bestellen, die zonder verzendkosten én meestal al de volgende dag bij je thuis wordt geleverd.

Baby Yoga

Er zijn lessen Baby Yoga in de planning. Docente Patty van Zomeren (babymassage en baby-yogadocent) zorgt voor een knusse en ontspannen sfeer waarin het contact met de baby op een speelse manier wordt gestimuleerd. Wie belangstelling heeft: geef je snel op!

Gevonden voorwerpen

Er ligt weer heel veel in het halletje….. Check even of jullie iets missen. Eind mei gaan we alles opruimen.

Toestemming foto’s

Af en toe plaatsen we foto’s van de lessen of optredens op onze website, op Facebook of in een krantenartikel. Mocht je er bezwaar tegen hebben dat jij zelf of je kind op zo’n foto staat, geef dat dan bij ons aan want dan voorkomen wij dit. We werken ook aan onze privacyverklaring i.v.m. de nieuwe wet, later meer hierover.

Vakanties/vrije dagen

LET OP: Wij hebben meivakantie in de laatste week van april en de eerste week van mei (enkele scholen hebben pas later vakantie) Er is vervolgens 3 dagen les, waarna het Hemelvaartweekend begint. De donderdag-, vrijdag- en zaterdaggroepen hebben dus 3 weken achter elkaar geen les.

Meivakantie: ma. 23 apr. t/m zo. 6 mei

Hemelvaart: do. 10 mei t/m zo. 13 mei

Pinksteren: zo. 20 en ma. 21 mei

Zomervakantie: ma. 2 juli t/m zo. 2 sept. ‘18

Hartelijke groet van de docenten Jacqueline, Anouk, Asuka, Laura, Patty, Lonneke, Marloes, Kevin en Saskia