Kledingvoorschriften

Net zoals bij sport is de kleding bij danslessen belangrijk. Deze moet lekker zitten maar ook gelegenheid geven tot optimaal presteren en tot corrigeren door de docent.

Kleding voor de dreumes- en peuterlessen: een t-shirt met legging of kort broekje, of een balletpakje met panty. Sokjes of balletschoentjes. Geen harde schoenen of gympjes.

Kleding voor de kinderlessen: een balletpakje naar keuze (met of zonder rokje), rose of witte maillot en rose of witte leren of linnen balletschoentjes met elastiek over de wreef (o.a. te koop bij Boerhout Sport aan de Huizerweg in Bussum). Geen gym- of ritmiekschoenen (te dikke zool). Voor jongens zijn er (jazz-)dansbroeken te koop. Hierboven een t-shirt of een jongensballetpak. Zet de naam van uw kind in de balletkleding want er blijven geregeld spullen liggen!! Lang haar graag in een staart of opgestoken.

Kleding voor de klassieke balletlessen: een balletpakje naar keuze, rose of witte maillot en rose of witte leren/linnen balletschoentjes. Eventueel een rokje of dansbroek als de contouren van de benen goed zichtbaar blijven. Lang haar graag in een staart of opgestoken.

Kleding voor de jazzdanslessen: een pakje naar keuze, zwarte jazzbroek en zwarte leren of linnen balletschoentjes. Lang haar graag in een staart of opgestoken.

Kleding voor de streetdancelessen: een pakje of t-shirt, met jazzbroek of joggingbroek. Balletschoentjes of andere niet te stugge (jazz-)schoenen.

Kleding voor de dancemixlessen: als in de streetdance- en de jazzdanslessen.

Kleding voor de body-mind-stretchingles en de les Dans en Beweging voor 55+: gemakkelijk zittende kleding zoals een t-shirt, joggingbroek en sokken of blote voeten. Gewone danskleding kan ook. Een handdoek voor op het matje en een flesje water zijn prettig.

Kleding voor de Boys Class: t-shirt en sportbroek (kort of lang), sokken.