Kinderdansles

De kinderlessen zijn danslessen voor kinderen vanaf 4 jaar tot ongeveer 12 jaar. Er zijn groepen van 4/5-jarigen, 6/7-jarigen, 8/10-jarigen en 10/12-jarigen.

Kort gezegd gaat het er in de kinderlessen om dat de leerlingen plezier beleven aan het ontdekken en vergroten van hun eigen bewegingsmogelijkheden. Dat doen we aan de hand van veel verschillende soorten muziek, verhalen en thema’s en daarbij putten we uit de klassieke ballettechniek maar ook uit andere dansstijlen zoals volksdans, dansexpressie en jazz- of streetdance. De klassieke ballettechniek gaat vanaf zes jaar een steeds grotere rol spelen. Geïnspireerd door de muziek, de eigen fantasie en die van anderen maken we een dansante ontdekkingstocht waarbij ongemerkt wordt gewerkt aan de creatieve, sociale, motorische en cognitieve ontwikkeling van het kind. Een kind dat danst bouwt bovendien aan zijn/haar houding en zelfvertrouwen.

Kleding voor de kinderlessen: een balletpakje naar keuze (met of zonder rokje), rose of witte maillot en rose of witte leren/linnen balletschoentjes met elastiek over de wreef (o.a. te koop bij Boerhout Sport aan de Huizerweg in Bussum). Geen gym- of ritmiekschoenen (te dikke zool). Voor jongens zijn er (jazz-)dansbroeken te koop. Hierboven een t-shirt of een jongensballetpak. Zet de naam van uw kind in de balletkleding want er blijven geregeld spullen liggen!! Lang haar graag in een staart of opgestoken.